KION Kinderopvang

Kindcentrum Beneden-Leeuwen werkt samen met KION aan de ontwikkeling van kinderen van 0-13 jaar. Voor je kind betekent dit dat het op een vertrouwde plek naar de kinderopvang en vervolgens naar school gaat, want het kinderdagverblijf, de peutergroep en de buitenschoolse opvang zitten samen met de basisschool in hetzelfde gebouw. Er vindt een warme overdracht plaats als je kind naar school gaat. Dit betekent dat de leerkracht schriftelijk en soms in een gesprek informatie over je kind krijgt, waardoor de overgang van peutergroep/kinderdagverblijf naar basisschool zo soepel mogelijk verloopt. Hierdoor kan de docent beter inspringen op de ontwikkeling van je kind en ervoor zorgen dat hij of zij zich sneller thuis voelt. Door de nauwe samenwerking zijn het onderwijs en de kinderopvang goed op elkaar afgestemd. Dit geeft kinderen duidelijkheid en rust. Daarnaast kunnen we kinderen beter ondersteunen op vlakken waarop ze dat nodig hebben.

Bij de bso kan je kind op zijn of haar eigen manier bijkomen van de schooldag. Buitenspelen met leeftijdsgenoten, wegdromen in een boek, een kunstwerk maken of meedoen aan een van de activiteiten die de pedagogisch medewerkers organiseren, het kan allemaal.

Tijdens de vakanties biedt KION een prikkelend en afwisselend programma, zodat je kind een echt vakantiegevoel heeft. Ook als je kind geen gebruik maakt van de buitenschoolse opvang kun je hem of haar aanmelden voor vakantieopvang. 

Nieuwsgierig geworden?

De medewerkers van KION geven je graag een rondleiding. Meld je aan via www.kion.nl. Wil je meer weten over KION of heb je vragen over de beschikbaarheid? Neem dan contact op met afdeling Klantrelaties via 024 382 26 55 of [email protected]

Wist je dat KION ook gastouderopvang biedt? Op www.kion.nl lees je alles over de mogelijkheden.